Проектни дейности

Презентация за Великден на английски език

The magic of Easter.pptx

23 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА И АВТОРСКОТО ПРАВО

IV „Б“ клас, ОУ „Йордан Йовков“, гр. Варна

Месец април по традиция посвещаваме на КНИГАТА.

Тази година, още с обявяване на новата инициатива за насърчаване на четенето от фондация „Детски книги“ – „Четем всеки ден“, с която България се включва в европейската кампания „Европа чете“, решихме всеки ден да четем по 10-15 минути за удоволствие. Учениците избраха тези минути да посветим на Ерих Кестнер, по случай 120 години от рождението му.

На 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, се включихме в инициативата „Маратон на четящите хора“, препрочитайки любими откъси от романите му.

Повече от месец учениците от класа приключенстват в чудния свят на пчелите: арт занимания, провокирани от конкурс; търсене на любопитни факти за живота им в Интернет; съставяне на математически задачи. И точно навреме се появи уникалната енциклопедия „ПЧЕЛИТЕ“ на Пьотр Соха, която бе номинирана от Националната награда „Бисерче вълшебно“. И книгата стана част от училищните занимания на децата. Всеки ден, в къта на пчелите, те разглеждат богатите ѝ илюстрации, а в минутите „ЧЕТЕМ ЗАЕДНО“ четат и споделят мнения. Мотивирани са да опознаят света на тези уникални създания, защото знаят за огромната им полза за опазване на природата и хората.

"Мисия бъдеще"

Ден на Черно море - 31 октомври

Учители от училището на бъдещето представиха учебната програма

“Мисия Бъдеще“ и демонстрираха:

  • 3Д моделиране и принтиране

  • експерименти за обясняване на природните науки- Химия, Физика и Биология

  • виртуална и добавена реалност

  • роботика и програмиране

Проекта се осъществява в партньорство с дирекция Образование на Община Варна!